Mersin İŞKUR, işsizliğe çözüm için Mersin Üniversitesiyle protokolü imzaladı

Mersin İŞKUR, işsizliğe çözüm için Mersin Üniversitesiyle protokolü imzaladı

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kurumsal faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yürütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla Mersin Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

MERSİN-  Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kurumsal faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yürütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla Mersin Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de İşsizliğin temel nedenlerinin başında mesleksizlik gelmektedir. Mesleksizliğin en önemli nedenlerinden biri özellikle üniversitede okuyan öğrencilerin işgücü piyasası, meslek seçimi ve iş arama konularındaki bilgi eksikliği olduğu bilinmektedir denildi.

 

Mersin Üniversitesinde okuyan, mezun olacak durumda olan ve mezun olmuş öğrencilere İş ve Meslek Danışmanlığı kapsamında danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunmak amacıyla Mersin Üniversitesinde “İŞKUR İrtibat Noktası” kurduğu belirtildi.

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlum, Mersin Üniversitesiyle imzalanan işbirliği protokolü hakkında şunları söyledi: “Mersin’e sunulan hizmet kalitesini arttıracağız ve yeni ufuklar açacağız. Özellikle kurulacak olan İrtibat noktasının İŞKUR hizmet farkındalığını arttıracak. Mersin Üniversitesi ile işbirliğini arttıracak.”

 

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir ise “Üniversite okuyan öğrencilerin mezun olmadan önce İŞKUR’un hizmetlerini tanıması gerekir. Çalışacağı sektörü yakından tanımak için sektör firmalarıyla iletişim içinde olmalıyız. Üniversitede açılan İŞKUR İrtibat Noktasının öğrencilere sektörü tanıması için büyük fırsattır.”   (Osman Öksüz-İLKHA)

Mersin Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.