​Mersin Muhammedî sevdaya hazır

​Mersin Muhammedî sevdaya hazır

​Mersin'de, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinin tüm hazırlıkları tamamlandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye'nin birçok ilinde düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama"  etkinlikleri bu akşam Mersin'de düzenlenecek etkinlikle devam edecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiği Mevlid etkinliğini bu sene "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Mersin'de düzenlenecek etkinlik için hazırlıklar haftalar öncesinden başladı. Mersin'de halk, anons araçları, şehrin farklı noktalarına asılan pankartlar, afişler ve el ilanları ile etkinliğe davet edildi.

Bugün de etkinlik kapsamında sabah saatlerinden itibaren etkinlik için hazırlıklar başladı. Bu akşam Mersin Atatürk Parkı içerisindeki Amfi Tiyatro’da saat 20.00’da gerçekleştirecek etkinlik için vakıf yetkilileri ve üyeleri tarafından platform kurulması, alana Hazreti Muhammed'i konu alan ayet ve hadislerin yer aldığı pankartların asılması ve diğer hazırlıklar yapıldı.

Etkinliğin düzenleneceği alanda platform kurularak Kelime-i Tevhid ve Hazreti Muhammed'in isimleri asıldı. Program için binlerce el ilanı, afiş, branda ile duyuru yapılırken, etkinliğe davet için ise ev ev binlerce "40 Hadis 40 Ders"  kitabı dağıtıldı.

Bu akşam düzenlenecek etkinlik ve hazırlıklarla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Mersin Koordinatörü İzzet Erdem, etkinlik için bütün hazırlıkları tamamladıklarını ve tüm Mersin halkını bu akşam saat 20.00'da düzenlenecek etkinliğe davet etti.

Etkinlik için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve artık etkinlik saatini beklediklerini aktaran Erdem, "Bu akşam Mersin Atatürk Parkı içerisindeki Amfi Tiyatrosu’nda 20.00’da gerçekleştireceğimiz etkinliğe tüm Peygamber sevdalısı halkımızı bekliyoruz. Bugün çok büyük bir coşkuyla ve heyecanla gerçekleştirileceğimiz etkinliğimize saatler öncesinden halkımız gelmeye başladı. Tüm halkımızın salavatlar eşliğinde meydana akın etmesini bekliyoruz." dedi.

Vakıf tarafından paylaşılan programın akışına göre, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak olan etkinlik, Hazreti Peygamber için bestelenen ezgi ve ilahilerin yanı sıra Mevlid-i Şerif ile devam edecek. Günün anlam ve önemine binaen ise Araştırmacı-Yazar Mehmed Göktaş bir konuşma yapacak.

Özlem Ajans Sanatçılarından Derviş Madsor ve diğer ilahi sanatçıları Peygambere olan sevgilerini ezgi ve ilahilerle dile getirecekler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler