Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çiftçilere aşılama eğitimi verildi foto

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çiftçilere aşılama eğitimi verildi foto

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman çiftçilerine gelir getirici türler için aşılama eğitimi verildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mut Orman İşletme Müdürlüğü fidanlığında ceviz, fıstıkçamı, menengiç ve zeytin (delice) aşılama eğitimi yapıldı.

Eğitime Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, fidanlık müdürü, işletme müdürleri, ATM Şefleri, orman işletme şefleri, orman muhafaza memurları, mühendisler, işçiler ve vatandaşlar katıldı.

Bölge Müdürü Abit Baca “Genel Müdürlüğümüz ve Bölge müdürlüğümüzün 5 yıllık eylem planları kapsamında aşılamaları gerçekleştireceğiz. Bugün burada hem fidanlık işçilerimiz hem de köylerden gelen vatandaşlarımız var. Uygulamaları bol bol deneyelim ve en doğru şekilde yapmaya çalışalım. Bölge müdürlüğü olarak aşılamaya çok önem veriyoruz. Ceviz ağaçlandırmalarında uygun orijinli aşılı ceviz fidanları kullanılması gerekir. Yapılan çalışmalar ile gelir getirici türlerin daha verimli hale getirilmesi ve yöre halkının gelir düzeyinin artırılmasını hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra Mut Orman İşletmesi Fidanlık Şefi Yeşim Genç ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü mühendisi Bahattin Ölmez tarafından ceviz, menengiç ve delice türlerinde uygulanan aşı çeşitleri hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.