Mersin otogarında anlaşma sağlanamadı

Mersin otogarında anlaşma sağlanamadı

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kiralayan firma ile otogar esnafı arasında yüksek kira fiyatları nedeniyle bir türlü anlaşma sağlanamadı.

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni 3 yıllığına kiralayan Şimşek Grup ile otogar esnafı arasında yüksek kira fiyatları nedeniyle bir türlü anlaşma sağlanamadı. Esnaf, otogarı kiralayan firmanın kiraları düşüreceği yönündeki sözünü tutmadığını iddia etti. Esnaf bu duruma biran önce çözüm bulunmasını istiyor.

Konu hakkında basın açıklaması yapan Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı, geçen sene Temmuz ayında başlayan sancılı günlerin bir sene sonunda hala bitmediğini ifade etti.

Avcı, gelişmeleri şu şekilde anlattı: “Yüklenici firma bir kısım yazıhaneler için bizlere 60 bin TL ve bir kısım için de 96 bin TL yıllık kira fiyatlarıyla otogara geçiş yapın dedi. Biz de bu fiyatların çok yüksek olduğunu söyledik. Bu rakamları ödeyemeyeceğimizi beyan ettik. Bu rakamları bizler versek bile yüklenici firmanın 20 milyon artı KDV’ye yani 23 milyon 600 bin TL’ye yıllık kiraladığı otogardan yıllık 18 milyon zararının olduğunu ve bu ticaretin matematiksel bir tutarlılığının olmadığını kendilerine bildirdik.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekterinin kendilerine fiyatlar konusunda bir kolaylık sağlayacaklarını söylediğini belirten Avcı, gelinen noktada verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti.

Avcı şöyle devam etti: “Bizler şu anda yüklenici firma ile kira kontratı yapamıyoruz. Şimşek Grup bizden 400’er bin TL yılık acente kira bedeli talep ediyor, vermezseniz kontrat yapmam diyor. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü de bizlere 15 gün içerisinde F1 yetki belgesinin adres değişikliliğini yapıp kira kontratı ile tarafımıza müracaat edin diyor. Bu resmi yazıda bunları yapmadığımız takdirde F1 yetki belgelerimizin iptal edileceğini bildirdiler. F1 yetki belgemiz iptal olursa Mersin’e yolcu taşımacılığı yapan firmaların da varış-kalkış noktaları riske gireceğinden Mersin varış noktası iptal olup, araçlar Mersin’e gelememek durumunda kalabilirler.”     (Osman Öksüz-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler