Mersin Otogarındaki belirsizlik çileye dönüşüyor

Mersin Otogarındaki belirsizlik çileye dönüşüyor

Mersin Şehirler Arası Otobüs Terminali ihalesini alan firmaya açılan tahliye talebine 3. Sulh Hukuk Mahkemesi durdurma kararı verirken, yolcular otogara girmeyen otobüslere petrol istasyonları ve otogar civarındaki boş arsalardan binmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açıldığı günden bu yana, işletici firma ile seyahat firmalarının kira fiyatlarından anlaşmazlığı vatandaşa çile olarak yansıyor. Yolcular otogara girmeyen otobüslere petrol istasyonları ve otogar civarındaki boş arsalardan binmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tahliye talebiyle açtığı davada Mersin 3. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen ilk duruşmada tahliye talebinin şimdilik durdurulmasına karar verilirken, mahkeme, davayı eksik hususların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yaşanan bu gelişme üzerine Mersin Şehirler Arası Otobüs Terminali (MEŞOT), sorun olmaya devam ederken, yolcular ise duruma tepkili.

Mahkeme kararından sonra bazı seyahat firmaların başka bir işletici firma anlaştıkları, bazılarıyla ise görüşmelerin devam ettiği iddia edilirken, otogara girmeyen firmaların otobüsleri ise yolcularını, boş arazilerde ve petrol istasyonlarında almaya devam ediyor. (Abdulhakim Kurt- İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.