Mersin Silifke kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Mersin Silifke kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Mersin’in Silifke ilçesinde “Eşsiz önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Silifke’de, Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörlüğü tarafından bir düğün salonunda, “Eşsiz önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Abdullah Biçer’in yaptığı program, Hafız Hüseyin Akyürek’in Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Peygamber sevdalısı sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından Silifke Kız İlahi grubu tarafından Peygamber Efendimiz üzerine yazılan şiir okundu. Okunan şiir programa katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Seslendirilen Mevlid-i Şerif’in ardından Araştırmacı İsa Emre günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

İnsanlığın bugün boğuştuğu bunalımdan ancak Hz Muhammed (sav) rehber edinerek çıkabileceğinin vurgulayan Emre, “Sahabe nasıl onu sevmişse ve o sevginin içini doldurmuş ise Allah bizlere de nasip etsin.” dedi.

Hz Muhammed’in (sav) rehber edinilerek kurtuluşa erişilebileceğini dile getiren Emre, “Allah bize o kadar bir rahmette bulunmuş ki hem Kitabını muhafaza etmiş hem de Peygamberinin hayatını bizler için muhafaza etmiş. İşte biz O Peygamberi, muhabbetini sıkıştırdığımız kalbimizden çıkartıp önümüze bir lider, bir yol gösterici olarak katarsak. Ey Allah’ın Resulü çık önümüze. Nasıl bir hayat yaşayacağız, bu hayatı nasıl idame edeceğiz. Bize öğret, bize öğretmen ol. Bunu dediğimiz zaman biz kurtuluruz.” ifadelerini kullandı.

Kürt meselesinin ancak İslam ile çözülebileceğinin altını çizen Emre, birçok çana mal olan bu meselenin Kur’an ve Sünnete uyularak halledilebileceğini söyledi. Emre, “İşte, Allah Peygamberini bunun için göndermiş. O’nu Bir lider, bir önder, bir yol gösterici olarak alacağız. İslam bir hayat nizamıdır. İslam camilere ve vicdanlara sıkıştırılmaya çalışılan bir din getirmedi Peygamber. Bir hayat nizamı getirdi.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program, ilahi ve ezgilerin ardından Hafız Hüseyin Akyürek’in yaptığı dua ile son buldu.

Programdan sonra vatandaşlara, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından çıkarılan ilahi CD’leri hediye edildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.