Mersin Üniversitesi’nde konferansa izin vermeyen öğrenciler gözaltına alındı

Mersin Üniversitesi’nde konferansa izin vermeyen öğrenciler gözaltına alındı

Mersin Üniversitesi’nde MÜSİAD tarafından düzenlenecek olan konferansa izin vermeyen öğrenciler ile polis arasından arbede yaşandı. Gözaltına alınan 4’ü kız toplam 9 öğrenci Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezi'nde MÜSİAD tarafından düzenlenecek "İş Dünyası Üniversiteli Gençlerle Buluşuyor" konferansı, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Hızını alamayan öğrenciler konferansın yapılacağı Kültür Merkezi’nin girişinde bulunan stant ve afişlere zarar verdi.

Daha sonra öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasından kısa süreli arbede yaşandı. Olaylardan sonra öğrenci grubu, konferansın yapılacağı kültür merkezi girişinde ele ele girerek barikat kurdu ve salona girişlere engel oldu.

Olayların büyümesi üzerine Çevik Kuvvet ve sivil polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik Şube Müdürü, defalarca öğrencilerin eylemlerini sonlandırması için uyardı.

Uyarılara aldırış etmeyen öğrencilerin, kapı önündeki eylemlerine devam etmesi üzerine, Çevik Kuvvet ekipleri eylemlerine son vermeyen 4'ü kız 9 öğrenciyi yaka paça gözaltına aldı. Gözaltına alınan  öğrenciler, polis arazına bindirildikten sonra Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.