Mersin’de 140 yabancı uyruklu kaçak yakalandı

Mersin’de 140 yabancı uyruklu kaçak yakalandı

Mersin’de yasadışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan kişilere yönelik yapılan 2 ayrı operasyonda 140 yabancı uyruklu kaçak yakalandı.

Edinilen bilgilere göre Erdemli ilçesi Tırtar köyünde bulunan yabancı uyruklu kişilerin yasadışı yollarla yurt dışına çıkacağı bilgisini alan jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda 116 yabancı uyruklu şahıs ve bu şahısları yurtdışına yasadışı yollarla çıkarmaya çalışan tekne kaptanı H. K. isimli organizatör yakalandı. İnsan kaçakçılığı yapmakla suçlanan H. K. sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Aynı olayı derinleştiren jandarma ve sahil güvenlik ekipleri gerçekleştirdiği diğer bir operasyonda ise Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi’nden Avrupa ülkelerine kaçak yollarla geçmeye çalışan 24 yabancı uyruklu kişi ve 2 organizatörü yakaladı.

 

Yabancı uyruklu şahıslar adli işlemlerin tamamlanmasını ardından Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edilirken 2 organizatör ise mahkemeye sevk edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.