Mersin'de 5. Uluslararası Narenciye Festivali 15 Kasımda

Mersin'de 5. Uluslararası Narenciye Festivali 15 Kasımda

Mersin'de düzenlenecek olan ve 30 ülkeden 2 binden fazla göstericinin katılacağı 5. Uluslararası Narenciye Festivali 15 Kasımda başlayacak. 2 gün sürecek festivalin bütçesinin ise 950 bin TL olduğu belirtildi.

MERSİN- Mersin’de 5.’si düzenlenecek olan Narenciye Festivali düzenlene kahvaltılı toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, merkez belediye başkanları, ilde bulunan üniversite rektörleri, STK temsilcileri, Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ve üreticiler.

 

Kahvaltıda bir konuşma yapan Vali Çakacak,  “5.’si yapılmasına rağmen 30’a yakın ülkenin katılacak. Narenciye Mersin’in tüm dinamiklerini bugün ortak bir amaç etrafında bir araya getirdi. Bu ortak amaç da Mersinimizin tanıtılması, imkân ve kabiliyetlerimize, potansiliyemize sahip çıkılması ve bunun geniş kitlelere anlatılmasıdır. Sadece bu kısmı bile bu festivalin ne kadar anlamlı olduğunu açıkça vurgulamaktadır.” Dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise festival hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “İnşallah 15-16 Kasım’da sadece Mersin’de değil, tüm ülkemizde ve hatta uluslar arası düzeyde ilgi çeken, dikkatleri şehrimizin üzerinde toplayan bu etkinliği başarıyla hep birlikte gerçekleştireceğiz.”

 

Festivalin tanıtımını yapan Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de, Mersin’in toplam yıllık milli gelirinin 15 milyar dolar olduğunu ve bunun yaklaşık olarak 3 milyar dolarının tarım sektörüne ait olduğunu ifade etti.

 

Özdemir daha sonra, “ Narenciye sektörünün payı ise 750 milyon doları bulmaktadır. Mersin’de narenciye sektörü en az 50 bin insanımıza istihdam imkânı sağlamaktadır. Yaratıla katma değer 1,5 milyarı bulmaktadır. 2013 yılı narenciye ihracatı Mersin’de 371 milyon dolara ulaşmıştır. Bütün bu göstergeler narenciye sektörünün Mersin için ne kadar önemli olduğunu net bir biçimde göstermektedir.” Dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.