Mersin’de Aile Hekimlerine Cumartesi mesaisi

Mersin’de Aile Hekimlerine Cumartesi mesaisi

Mersin’de hastane acil servislerinde yaşanan başvuru yoğunluğunun önlenmesi için Aile Sağlık Merkezleri Cumartesi günleri de açık olacak.

Mersin’de hastane acil servislerinin yeşil alanlarındaki başvuru yoğunluğunun önlenmesi ve daha rahat sağlık hizmetinin alınabilmesi amacıyla Aile Sağlık Merkezleri Cumartesi günleri de açık olacak.

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Aile Sağlığı Merkezlerinde sağlık hizmetine ulaşabilmesi, hastanelerin acil servislerinin yeşil alanlarındaki başvuru yoğunluğunun önlenmesi ve daha rahat sağlık hizmetinin alınabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığınca yayınlanan genelge doğrultusunda Aile Sağlığı Merkezlerinin hafta içi olduğu gibi Cumartesi günleri de açık olacağı duyuruldu.

Açıklamada, cumartesi günleri de halka aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları tarafından sağlık hizmeti verileceği belirtildi.

Cumartesi günleri 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Aile Sağlığı Merkezlerine başvurmak şartıyla sağlık hizmeti alınabileceği belirtilen açıklamada Cumartesi günü görev alacak sağlık merkezi, aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının bilgilerini içeren listelerin Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün www.mersinhsm.gov.tr adresinde düzenli olarak yayınlanacağı belirtildi.

Ayrıca, uzak mahalle, belde, köy, mezra gibi yerleşim birimlerinde de gezici hizmet planlaması kapsamında aile hekimleri tarafından sağlık hizmetinin sunulduğu belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.