Mersin’de elektrik kesintileri devam ediyor

Mersin’de elektrik kesintileri devam ediyor

Mersin’deki elektrik kesintileri esnafı mağdur ederken işyeri sahipleri, yetkililerin bu duruma bir çare bulmalarını istedi.

Mersin’de devam eden elektrik kesintileri esnafı mağdur ediyor. Kesintiler nedeni ile üretim yapamayan esnaf, yetkililere seslenerek bu durumun biran önce düzeltilmesini istedi.

Merkez Toroslar ilçesinde demir, PVC ve havalandırma işleri yapan esnaf Zafer Bülbül, elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğini ve aldıkları siparişleri gününde müşteriye götüremediklerinden dolayı hem yalancı duruma düştüklerini hem de hem de müşteri kaybına yol açtığını ifade etti.

Bülbül şunları söyledi: “Sanayici, üretici esnaf arkadaşlarımız ve bizler de dahil olmak üzere elektrik kesintilerinden dolayı büyük mağduriyetler yaşıyoruz. Önceleri bu elektrik kesintileri pek sık olmazdı. Şu dönemde 2 günde, 3 günde bir bazen sabahtan akşama kadar bazen de saatlerce gelmiyor. Aldığımız siparişler var. Küçük esnaf, ekonomik olarak zor durumda. Elektrik kesintilerinden dolayı aldığımız siparişleri yetiştiremiyoruz. Koskoca atölyede akşama kadar boş boş oturuyoruz. Herhangi bir çalışma yok. Bir üretim yok. Bu mağduriyetler gün geçtikçe artıyor. Elektriklerin kesildiği gün dükkânı siftahsız kapatıp evimize ekmek götüremiyoruz.”

“Esnaf patlama noktasına gelmiş durumda”

Esnafın elektrik kesintileri nedeni ile patlama noktasına geldiğini ifade eden Bülbül yaşanan mağduriyet hakkında şunları söyledi: “Bir işyerinin elektrik faturası, su faturası, vergisi, işçi aylıkları, yeme içme gibi giderler elektrik gelse de gelmese de rutin olarak ödenmesi gerekenlerdir. Elektrik dağıtım şirketi, faturası ödenmezse daha ay dolmadan elektriği kesmeye geliyor. Daha sonra bize 10 gün süre tanıyor. 10 gün içerisinde faturayı yatırmadığımız taktirde elektriğimizi kesiyor. Bu işyeri çalışacak ki, devlete vergi ödesin. İş yeri çalışacak ki yanında çalışan işçinin evine aş götürmesine vesile olsun. Elektriğini ödesin, telefon faturasını ödesin. Çalışanlarımızın çocukları var. Bunlar okula gidiyor. Bunların hepsini topladığımız zaman bu çarkın dönmesi lazım ki bu insanların mağduriyetleri giderilsin. Esnaf olarak neredeyse patlama aşamasına gelmiş durumdayız. Haftanın 3 günü kesin diğer günlerde de kısmi kesintiler meydana geliyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

“Devlet buna bir çözüm bulsun”

Bir diğer mobilya ustası yaşanan mağduriyet hakkında şunları aktardı: “Elektriklerin kesilmesi bizi mahvetti. İşlerimiz dönmüyor. İşlerimiz hep yarım kalmış. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devletin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Müşterilerimize verdiğimiz sözlerimizi yerine getiremiyoruz. Bu duruma çare bulunmasını istiyoruz. Çalışanların ücretlerini ödeyemiyoruz. Elektriklerin kesilmesinden dolayı aldığımız işlerden para da alamıyoruz.” (Osman Öksüz - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.