Mersin'de elektrik kesintileri yol kapattırdı

Mersin'de elektrik kesintileri yol kapattırdı

Mersin’de bir tekstil firmasında çalışanlar, kesilen elektriklere tepki göstermek amacı ile D-400 Karayolu’nu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Polisin araya girmesi ile sakinleşen çalışanlar yolu trafiğe açtı.

Mersin Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi Bekirde Caddesi üzerinde bulunan bir tekstil firmasında çalışan işçiler, elektrikler kesintilerine tepki göstermek amacı ile D-400 Karayolu’nu trafiğe kapattı. Karayolunun trafiğe kapanmasından dolayı araç kuyruğu oluştu. Yaşananlar üzerine olay yerine polis sevk edildi. Polis, yolu trafiğe kapatan işçileri ikna etmeye çalışırken mahalle muhtarı Muzaffer Gümüştaş’ın da araya girmesiyle çalışanlar caddeyi trafiğe açtı.

Mersin’de elektrik dağıtım işlerini alan Enerjisa’nın elektrik tellerini yer altında alma çalışmalarından dolayı kesintilerin yaşandığı iddia edilirken tekstil yetkilileri ve çalışanlar biran önce bu sorunun çözülmesini istedi.

Eylem hakkında konuşan Çilek Mahallesi Muhtarı Muzaffer Gümüştaş, “Elektriklerin kesilmesinden dolayı aynı şey her gün yaşanıyor. Bugün saat 06.40'ta elektriklerimiz kesildi. Esnaf var, kasap var, pastane var. Malzemeler bozuluyor. Hatta elektriklerin gidip gelmesinden cihazlar yanıyor. Biz bu şikâyetimizi kime edelim. Bunun sorumlusu olan elektrik şirketi bu sorunu çözmeli” diye söyledi.

Mahalle sakinlerinden sakin olmalarını isteyen Muhtar Gümüştaş, esnaf ve mahalle sakinlerinden bir heyetin kendisi ile birlikte yetkililerle görüşme talebinde bulundu.

Çalışanlar adına konuşan Ayhan Türkan ise, “Haftanın 2-3 günü elektrik kesintileri yaşanıyor. Biz bununla ilgili karakola belediyeye, Kaymakamlığa, Büyükşehire, muhtarlığa ve elektrik şirketine 4 defa dilekçe verdik. Ama halen sorunumuza çözüm bulamadık. Sorunumuza çözüm arıyoruz. Bizim sıkıntımız bu. Bu kadar insan mağdur. Bu kadar insan toplanmış sorununa çözüm ararken yetkililer bizim sorunumuza çözüm aramıyor. Biz bununla ilgili bir çözüm istiyoruz. Sorunumuza çözüm bulsunlar” diyerek elektrik dağıtım şirketi Enerjisa’dan sorunlarına çözüm bulmasın istedi.

Türkan, defalarca Başbakanlığa dilekçe verdiklerini fakat sorunlarına bir çözüm bulunmadığını söyledi.  (Osman Öksüz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler