Mersin'de İHA veya DRONE yasaklandı

Mersin'de İHA veya DRONE yasaklandı

Mersin'de güvenlik gerekçesiyle il sınırları içerisindeki kamu kurum ve kuruluşların bulunduğu bölgelerde Sivil İnsansız Hava Araçları kullanımını yasakladı.

Sivil İnsansız Hava Araçları (İHA veya DRONE) ve Motorlu Çok Hafif Hava Araçları’nın; başta valilik, kaymakamlıklar, jandarma ve emniyet birimlerine ait kamu binaları olmak üzere milli güvenlik açısından hassas olan binaların üzerinde uçurulmalarını ve izinsiz kullanılmalarını yasakladığı belirtildi.

Konuyla ilgili Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "Mersin hava sahasında İHA veya DRONE ve Motorlu Çok Hafif Hava Araçları'nın, askeri güvenlik bölgeleri ve milli güvenlik bakımından hassasiyet arz eden kurum ve kuruluşlar üzerinde izinsiz olarak uçuş yapmalarının, fotoğraf ve film çekmelerinin engellenmesi amacıyla karar alındığı bildirildi. Alınan kararla söz konusu araçların terör örgütü mensuplarınca hassasiyet arz eden kurum ve kuruluşlar ile güvenlik güçlerine karşı kullanılması ihtimaline karşı satın alınmasının, temin edilmesinin ve kullanılmasına denetim ve izin de getirildi." denildi.

Açıklama devamında,"Valiliğimizin kararı ile ilimiz sınırları içerisinde her türlü Sivil İnsansız Hava Araçlarını (İHA veya DRONE) ve Motorlu Çok Hafif Hava Araçlarını satan, satın alan, temin eden, kullanan şahıslar, en yakın kolluk birimlerine giderek kullanım amacını, maksadını ve modelini bildirmekle yükümlüdür. İHA veya DRONE ve Motorlu Çok Hafif Hava Araçlarının Valilik, kaymakamlık, Jandarma Bölge ve İl Jandarma Komutanlıkları, MİT Bölge Başkanlığı, adliye binası ve lojmanları, cezaevi yerleşkesi, emniyet bina, tesis ve lojmanları, Mersin Liman İşletmesi, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina, tesis ve lojmanlarının dış çevresinden itibaren 100 metre yarıçaplı alanında kullanılması yasaklanmıştır. Bu yasağa aykırı davranalar ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalır."  ifadelerine yer verildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.