Mersin’de İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenecek

Mersin’de İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenecek

Mersin’de düzenlenecek ‘5.Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’ için kurumlar arasında işbirliği protokolleri imzalandı.

Mersin’de 15-16 Ekim tarihleri arasında 5’incisi düzenlenecek olan ve iş arayanlarla işverenleri aracısız olarak buluşturması planlanan ‘5. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’ çerçeve protokoller imzalanmaya devam ediyor.

Mersin İŞKUR’dan yapılan yazılı açıklamada, “İş, kariyer, staj, mesleki eğitim, kurum tanıtımı, ücretsiz kariyer danışmanlığı, seminerler gibi alanlarda iş arayanların kariyerleri için çok önemli fırsat sunacak. 70 firmanın üzerinde stant açılması beklenen organizasyon için yetkililer, iki gün içinde iş arayanlarla işverenler arasında bütün aracı unsurları kaldırarak, birebir iletişim sağlayacaklarını belirtti.” denildi.

Bu kapsamda Mersin İŞKUR ile Mersin Serbest Bölge ve Mersin Esnaf ve Sanatkâr Odaları birliği ile işbirliği protokolü imzalandı.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, fuar organizasyonu için Haziran ayını üst kuruluşlarla yapılan protokollere ayırdıklarını belirtti.

Bir yandan da fuar organizasyon sorumluluğunu yürüten ekibin işverenleri ziyaret ederek fuar organizasyonunda yer almaları için bilgilendirme yaptığını belirten Kutlu, istihdam hususunda Mersin Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği ve Mersin Serbest Bölge İŞKUR’un önemli bir paydaşı olduğunu vurguladı.

Mersin Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ise 2015 senesi İŞKUR’un işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun programlarıyla tanıdıkları bir dönem olarak geçtiği ve oda olarak bu fuarda da İŞKUR’un yanında olduklarını belirtti.    (İLKHA)

 







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.