Mersin’de iş bırakan Aile Hekimleri genelge yaktı

Mersin’de iş bırakan Aile Hekimleri genelge yaktı

Mersin’de bir günlük iş bırakarak eylem yapan Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyi yaktı.

Mersin’de görev yapan Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye tepki verme amacı İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Mersin Tabip Odası önünde bir araya geldi. Genelgeye tepki amacı ile bir günlük iş bırakmaya giden Aile Hekimleri, buradan yürüyüşe geçti.

Ellerinde ‘Hekimleri kandırdılar sıra halka’ ve ‘Yüksek sesle haykır nöbete hayır’ yazılı pankart ile Mersin Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüyen grup burada bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen, Sağlık Bakanlığı’nın Aile Hekimliği’ni, çalışanların mesai saatlerini ve sorunları bilmediğini ileri sürdü.

Gürbüz daha sonra: “ Sayın Bakan, sabah 8 akşam 4 çalışan bir ASM çalışanı yoktur. Sayın Bakan aile hekimlerinin üçte biri özellerde çalıyorsunuz diyorsunuz ve yanlış biliyorsunuz. Tespit ettikleriniz varsa neden sözleşmelerini sonlandırmıyorsunuz. Birinci basamak sağlık hizmetleri daha fazla poliklinik hizmeti 24 esasına göre çözülmez. Sağlıklı bir sağlık politikası gerek.” Diyerek yayınlanan genelgeye tepki gösterdi.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılan sağlıkçılar yanlarında getirdikleri genelgeyi yaktı. (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.