Mersin’de Kur’an-ı Kerim ziyafeti

Mersin’de Kur’an-ı Kerim ziyafeti

Mersin’de Ulu Camii ve Hz. Mikdat Camisinde Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma dünya birincisi Hafız Ali Tel’in katılımları ile merkez Kur’an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi.

Mersin’de Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma dünya birincisi Ali Tel’in katılımları ile merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Hz. Mikdat Camii ve merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Ulu Camide vatandaşların yoğun katılımı ile Kur’an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi.

Akdeniz ilçesinde düzenlenen program öncesi Kur’an-ı Kerim okumanın önemine değinen Mersin İl Müftüsü Ali Melek, “Kur’an-ı Kerim, insanlara doğru yolu göstermek üzere sevgili Peygamberimize ve bütün insanlığa gönderilen ilahi bir kitaptır. Kur’an-ı Kerim’i okumak ibadettir. Onu ezberlemek ibadettir. Kur’an’ı huşu ile dinlemek bize tarifi mümkün olmayan mükâfatları kazandıracaktır. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in muhataplarından istediği ilk şey, onu okumaktır. Peygamberimize gönderilen ilk emir de “ Seni yaratan rabbinin adıyla oku” olmuştur. Ancak bu gelişigüzel bir okumanın ötesinde, yavaş yavaş, dura dura, düşünerek, anlayarak okumak ve ondan gerekli öğüt ve mesajı almaktır.” diye konuştu.

Melek konuşmasına Hz. Peygamber ait olan şu hadis ile son verdi; “Sizden biriniz Allah (c.c) ile konuşmak istediği zaman Kur’an-ı Kerim okusun”

Halkın yoğun olarak katıldığı program Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma dünya birincisi Ali Tel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Dinleyenlerin duygusal anlar yaşadığı program, Akdeniz ilçesi Huzurkent Kur’an Kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler ile renklendi.

Emekli İl Müftüsü Bahattin Bildik’in yaptığı dua ile Kur’an-ı Kerim ziyafeti programı son buldu.  (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.