Mersin'de Kutlu Doğum Coşkusu

Mersin'de Kutlu Doğum Coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformunun Mersin'de düzenlediği 'Kutlu Doğum' etkinliği, Mersin halkının büyük katılımıyla gerçekleşti. Programda Peygamber efendimizin hayatı hakkında konuşmalar yapıldı, ilahi ve ezgiler seslendirildi.

MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformunun Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadında düzenlediği ‘Kutlu Doğum’ etkinliği, Mersin halkının büyük katılımıyla gerçekleşti. Programda Peygamber efendimizin hayatı hakkında konuşmalar yapıldı, ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Saat 13.30’da Hafız Hüseyin Akyürek’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Peygamber Sevdalıları sanatçılarından Derviş Madsor ve Grup İhya’nın okuduğu ilahi ve ezgilerle devam etti.

“O’nun ahlakı Kur’an’dı”

Programa konuşmacı olarak katılan Salih Demir Hoca, Peygamber efendimizin hayatından kesitler sundu. Peygamber efendimizin ahlakına da değinen Demir Hoca, “Peygamber efendimiz, Hz Aişe’nin tabiri ile ete bürünen Kur’an’dı. O’nun ahlakı Kur’an’dı, O’nun mesajı Kur’an’dı. O, zulüm çağının doruğa çıktı bir zamanda mazlumların elinden tutan bir kurtarıcı olarak geldi. Bizler de O’na buradan biat ediyor ve ‘Hoş geldin ey Allah’ın Kutlu Elçisi’diye sesleniyoruz”dedi.

Allah Resulünün tebliğ ve mücadelesinden de bahseden Demir Hoca, “Resulullah (sav)’ın 23 yıllık mücadelesinde canlılık belirtisi taşıyan her alana, karanlıkta kalmış her noktaya, ölümle eş değer duruma gelmiş tüm gönüllere can taşıdı, nur sızdırdı. Vahiy, insanlığın temsilcisinin (Hz. Peygamber) şahsında varlık âleminin tüm canlılarını muhatap kabul ediyordu.  Onun ayağa kalkmasını, canlı olduğunu ispat etmesini salık veriyordu. Kılavuzluğunu insan yapıyordu, zira ayağa kalkabilen, kıyam edebilen tek varlıktı insan. Öyleyse Kur’an’ın mesajı açık ve netti: “Ey insan ben kıyam için, ben hayat bahşetmek için, ben hareket için varım’ Evet Kur’an’ın mesajı açık ve net”diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Grup İhya, Türkçe ve Kürtçe Mevlid okudu.

“Allah, insanların kurtuluşunu sağlamak için Hz. Peygamber’i gönderdi”

Daha sonra kürsüye gelen İlahiyatçı Yazar Abdullah Tokuş, Hz Peygamberin dünya ve ahiret kurtuluşu için gönderildiğini ifade etti. Peygamber Efendimizin yol gösterici bir meşale olduğunu belirten Tokuş, insanların Hz. Muhammed’e (sav) tabi olmakla değer kazandıklarını vurguladı.

Tokuş, sözlerinin devamında, “Peygamberimizden önce dünya çok kötü bir halde idi. İnsanlar haksız yere öldürülüyor, hırsızlıklar fazlalaşıyor ve kadınlar, bir mal gibi satılıyordu. Çünkü o dönemde yaşayan insanlar, Allah’ın şeriatından uzaklaşmıştı. Allah, insanların dünya ve ahiret kurtuluşunu sağlamak için Hz. Peygamber’i gönderdi. Ona tabi olan sahabeleri de ona tabi oldukları için rahmetle yâd ediyoruz.”  diyerek ona tabi olmanın insana kazandırdığı değere değindi.

Günümüzde Müslümanların içine düştüğü durumun sebebinin Kuran’dan uzaklaşılması olduğunu belirten Tokuş, Kur'an-ı Kerim’e hürmet etmenin, onu duvarlara asmak veya kılıflarla kaplamakla değil, onunla amel etmekle olduğunu vurguladı.

Sık sık atılan tekbir ve getirilen salavatlarla coşkunun doruğa çıktı program, Peygamber Sevdalıları İlahi Grubunun söylediği ilahi ve marşlarla renklendi. İsrafil Taştan’ın okuduğu dua ile sona erdi. (A.Hakim Kurt-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.