Mersin'de nükleer santral karşıtı eylem foto video

Mersin'de nükleer santral karşıtı eylem foto video

Mersin'de Nükleer Karşıtı Platformu üyesi bir grup, Akkuyu Nükleer Santral temel atma törenine karşı eylem yaptı.

Mersin'de Nükleer Karşı Platformu üyesi bir grup, temeli atılan Akkuyu Nükleer Santral temel atma törenini karşı eylem yaptı. Eyleme destek veren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Silifke Belediye Başkanı ve CHP İl Başkanı ise eylemcilerin giriş kapısından içeri girmemesi için araçlarıyla törene alınmadı. Tören sonunda şantiyeden çıkan katılımcıları dışarı bırakmayan eylemcilere TOMA tazyikli su ile müdahale etti.

Nükleer Karşıtı Platformu üyesi bir grup Gülnar Akkuyu'da yapılacak olan Akkuyu Nükleer Santral'in temel atma törenine tepki göstermek için Büyükeceli Mahallesi'nde bir araya geldi. Burada toplanan grup, daha sonra Akkuyu Nükleer Santaral'in temel atma törenine tepki göstermek amacıyla şantiyeye doğru yürüyüşe geçti.

Jandarmanın kortej halinde yürüyüşe izin verdiği grup sık sık 'Nükleer Santrali Boşuna Yapmayın Yıkacağız', ' Nükleer Santrale Hayır' şeklinde sloganlar attı. Şantiyenin giriş kapısına gelen grup burada açılışa davetli olarak katılanlara tepki gösterdi.

Şantiye önünde bir süre asfaltta uzanan grup daha sonra burada bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasının başlaması ile CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Silifke Belediye Başkanı ve CHP İl Başkanı ise eylemcilere destek vermek için buraya geldi. Atıcı, burada yaptığı açıklamada içeriye eylemciler ile birlikte gireceklerini ifade etti.

Atıcı'nın eylemciler ile birlikte içeriye gireceğini söylemesi üzerine jandarma izin vermedi. Atıcı daha sonra aracı ile birlikte törene katılacağını ifade etmesi üzerine jandarma, ancak kendisinin içeri girebileceğini söyledi.

Aracı ile törene girmesine izin verilmeyen Atıcı ile İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Mustafa Bahçepınar arasında tartışma yaşandı. Eylemciler ise şantiye kapısına vurarak eylemlerini sürdürdü.

Nükleer karşıtları sloganlar atarken törenden dönen AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Nebi Bozkurt dışarı çıkmak istedi. Ancak Nükleer Karşıtları dışarı çıkmalarına izin vermeyince aralarında tartışma yaşandı. Bunun üzerine milletvekilleri geri çekildi. Nükleer Karşıtları uyarılara rağmen tören sonunda diğer katılımcılara da kapıyı açmadı. Daha sonra ise CHP milletvekili Atıcı'nın da aralarında bulunduğu kalabalığa TOMA'dan basınçlı su sıkıldı. Atıcı ve beraberindekiler basınçlı sudan kapının altına sığınarak kurtuldu.

Polis ve jandarma yetkilileri, milletvekilleri ve çevrecilerin temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından, çevrecilerin eylemi sona erdirildi. Santral sahasındaki gruplar, çevreci grupların uzaklaşmasının ardından santral sahasından ayrıldı.İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.