Mersin'de otobüs terminali ihalesine tepki

Mersin'de otobüs terminali ihalesine tepki

Mersin'de otobüs terminalinde kiraların yüksek tutulmasına tepki gösteren otogar esnafı, Yazıhan ihalesine katılmadı.

MERSİN - Mersin’de yeni yapılan şehirlerarası otobüs terminalinde yazıhane ve dükkânlar için yapılan ihaleye hiç kimse katılmayarak tepkilerini gösterdiler. Sabah saat 09.00’da başlayan ihale akşam saat 20.00'ye kadar sürmesine rağmen hiç kimse katılmadı.

 

Mersin Otogar Yazıhane Dernek Başkanı Ebedin İnanç konuyla ilgili açıklamada bulundu. İnanç, şuan bulundukları otogarda yazıhanelerin bir yıllık kira fiyatının 5 ila 10 bin TL arasında olduğunu ancak yeni yapılan otogarda bir yıllık kiranın 96 bin+KVD yani 113 bin TL olarak belirlendiğini söyledi.

 

"Bu gerçekten fahiş bir fiyattır"
Bunun fahiş bir fiyat olduğunu ifade eden İnanç, "Zira Adana ilimiz bizden çok büyük olmasına rağmen kira fiyatları 17 bin TL’dir. Bununla beraber Antalya ilimiz turizm bölgesi olması hasebiyle bizim iki katımız sefer yapılıyor, fakat onların da ödediği kira 15 bin civarıdır. Biz daha önce başkanımız Burhanettin Beye ilettik, emsal teşkil etsin diye. Onlar ne ödüyorlarsa biz de onu ödeyelim. Aksi takdirde bu fiyatı ödeyemeyiz.


 

Bugün ihale vardı. Fakat hiçbirimiz içeriye girmedik. Zaten bu fiyatı da kabullenmemiz mümkün değil. Biz yazıhaneler olarak ihaleye girmeyeceğimizi belirttik.


 

Bizim Sayın Başkanımızdan istirhamımız Adana, Antalya ve Ankara illerimiz ne kadar kira veriyorsa biz de o kadar vermeye razıyız, biz uzlaşmak istiyoruz." dedi.  (Üsame Ortaç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.