Mersin'de polislerin bırakılmasına itiraz reddedildi

Mersin'de polislerin bırakılmasına itiraz reddedildi

Mersin'de yasa dışı dinlemeler iddiası ile çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 18 polis için yapılan itiraz reddedildi.

MERSİN - Mersin’de yasa dışı dinlemeler ile ilgili mahkemeye çıkarılan aralarında ve eski İstihbara Şube Müdürleri Ali İhsan Kaya ve Ali Çengeli’nin de olduğu 18 polisin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına yapılan itiraz, Mersin 1. Sulh Mahkemesi tarafından reddedildi.

 

Mersin’de 28 Ekim tarihinde aralarında vali, işadamları, STK yöneticilerinin de olduğu 123 kişiyi yasa dışı dinlendikleri iddiası ile gözaltına alınan 27 polisten 9'u emniyette serbest bırakılmış geri kalan ve aralarında eski İstihbara Şube Müdürleri Ali İhsan Kaya ve Ali Çengeli’nin de olduğu 18 polis mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme tarafından verilen adli kontrol şartı ile bu polisler de serbest bırakılmıştı.

 

Bunun üzerine AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Mert Hazar, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmalara itiraz ederek Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuştu.

 

1. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan müracaat üzerine, itirazı reddeden mahkeme dosyayı 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdi.  (Osman Öksüz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.