Mersin’de S plaka sayısı artacak

Mersin’de S plaka sayısı artacak

Mersin Büyükşehir Belediye sınırlarının genişlemesiyle birlikte servis taşımacılığıyla ilgili yaşanan sıkıntıların giderilmesi için S plakada artışa gidileceği belirtildi.

Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinden sonra sınırları genişleyen Mersin’de, kent sınırlarının genişlediği ve bu değişiklikle beraber servis taşımacılığından yaşanan sıkıntıların giderilmesi için S plakada artışa gidileceği belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Büyükşehir Belediyesi, MTSO, Servisçiler Odası ve diğer kurumlar ortak bir çalışma yaptılarını ve bu konuda beraber hareket edileceğini belirterek, “Bu ortak çalışma ile taşımacılık sektörünün, kurumların ve sektör çalışanlarının müşterek menfaatlerinin korunması hedeflenmektedir.” dedi.

Mersin’de hali hazırda 813 adet S plakalı aracın olduğunu ve bu sayıya 110 adet daha S Plakanın ilave edilmesi gerektiğini belirten Aşut, bu düzenleme ile kente servis taşımacılığındaki kayıt dışılığın ve kaçak taşımacılığın da önüne geçilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Aşut, S Plakadaki artışı sadece Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının istemediğini, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ihtisas raporunda da sınırların genişlemesi ve ekonomik yapının gelişmesine paralel olarak bu artışın doğal bir ihtiyaçtan doğduğunun belirtildiğini söyledi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.