Mersin’de seraları don vurdu

Mersin’de seraları don vurdu

Son zamanların en soğuk günlerinin yaşandığı Mersin'de seraları vuran don, sebzeleri kuruttu. Çiftçiler, sera altı üretilen domates, biber ve patlıcan fidelerinin kuruma nedeninin ise sürekli ve habersiz kesilen elektrik olduğunu savundu.

Merkeze bağlı Kazanlı beldesinde 4 günlük soğuk ve don, seraların içindeki biber, domates ve patlıcan fidelerini kuruttu. Seraların kuruduğunu belirten köylüler, özellikle elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğini belirttiler.

Akdeniz Örtü Altı Üreticiler Birliği Başkanı Tansel İzgi, “Elektrik kesilmeden önce bizi uyarsalardı yurttaşlar başka çareler arardı, en azından odun sobaları kurardı. Nasıl olsa elektrik var, don olursa ısıtıcıları devreye sokarız diye tedbir almadılar. Sonuçta burada büyük bir felaket yaşandı. Yalnız Kazanlı değil çevre tüm köylerde durum aynı. Hükümet zaman kaybetmeden burayı felaket bölgesi ilan etmeli ve ekipler gönderip zararın çapını tespit etmeli.” dedi.

Kazanlı Halk Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Serdar Cengiz ise, “Gelip bize seraya geçin dediler, geçtik. Fakat bizim tarım sigortası yapmamızı engelliyorlar. Çünkü onların istediği bazı şartları yerine getiremiyoruz. Bazı yatırımlara gerek var onun için de paraya ihtiyaç var. Köylüde de para yok.” dedi.

Zarara uğrayan köylüler ise sorunlarını şöyle dile getirdiler: “Elektriğe hiçbir yatırım yapılmamış. Direkler yan yatmış, bazıları seraların üzerine düşmüş. Bu direkler ölüme davetiye çıkartıyor. Burası afet bölgesi ilan edilsin ve zararlarımız ödensin. Elektrik direkleri düzeltilsin, düzgün hatlar kurulsun. Yoksa intiharlar peş peşe gelecek.” (Osman Öksüz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.