Mersin’deki Filistinlilerden Yermuk için eylem

Mersin’deki Filistinlilerden Yermuk için eylem

Mersin’de bulunan Filistinliler, Suriye rejimi tarafından iki yıldır üzerlerine bomba yağdırdığı ve son olarak da IŞİD’in işgal ettiği Yermuk kampı için eylem yaptı.

Beşşar Esed rejiminin iki yıldır aralıksız bomba yağdırdığı ve Aralık 2012'den bu yana abluka altında tuttuğu bölge, son olarak IŞİD'in de işgaliyle birlikte ‘Toplama kampına’ dönüştü. Yermuk’taki mülteci kampından kaçarak Mersin’e sığınan bir grup Filistinli, kampta bulunan ve IŞİD ile Suriye rejiminin zulmü altında bulunan kardeşleri için yardım istediler.

Bir grup Filisintinli ellerinde Arapça ve Filistin bayraklarıyla, son olarak IŞİD tarafından da işgal edilen Yermuk Mülteci Kampı’nda bulunan Filistinlilere yapılan zulümleri duyurabilmek için sahilde bulunan Atatürk Parkı’nda bir araya geldi.

Bazı Filistinli çocuklar, ellerinde Filistin ve Türkiye bayrağı ile “Biz Filistinliyiz. Nereye gidersek işkence ve kimse bizi tanımıyor. Eğer beni tanıyorsan bana sarıl”, “#yermukdüşme” yazılı dövizler ile eyleme destek verdi. Burada Arapça sloganlar atan grup, Yermuk’ta bulunan kardeşlerine yardım edilmesini istedi.  

Muhammed Meşhur adlı bir Filistinli  şunları söyledi: “Bizler Suriye’de yaşayan Filistinlileriz. Savaştan dolayı buraya geldik. Türkiye’de çalışmak için oturma izni istiyoruz, fakat bize oturma izni vermiyorlar. IŞİD, Yermuk’u işgal etmiş durumda. Şu an Yermuk Mülteci Kampı’nda 20 bin Müslüman var. Kimse onlara yardım etmiyor. Oradan dışarı çıkmak da yasak . Ölüme terk edilmişler.”

Kısa süren eylemin ardından Filistinli grup sessiz bir şekilde dağıldı.  (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.