Mersin’deki yolsuzluk soruşturmasında 15 tutuklama

Mersin’deki yolsuzluk soruşturmasında 15 tutuklama

Mersin’de bir önceki Büyükşehir Belediyesi Başkanı döneminde ihaleye fesat karıştırdıkları iddiası ile başlatılan soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 35 zanlıdan 15’i tutuklandı.

Mersin’de eski CHP’li Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan döneminde ihaleye fesat karıştırdıkları iddiası ile başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen 35 zanlıdan 15’i tutuklandı. 20 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dün emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye getirilen 35 zanlı savcıdaki sorgulamanın ardından tutuklama talebi ile 2. Sulh Mahkemesi’ne sevk edildi. Yaklaşık 15 saat süren duruşmada, eski Başkan Özcan’ın oğlu ve 2 kardeşinin de aralarında bulunduğu 15 şüpheli hakkında tutuklama kararı çıktı. Eski Başkan Macit Özcan ve iş yaptığı müteahhitler Cengiz Akray ile Erol Avgören hakkında ise gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Tutuklanan zanlılar Mersin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken 20 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.