Mersin’in Akdeniz ilçesinde fidye için kaçırdıkları Suriyeli çocuğu öldürdüler

Mersin’in Akdeniz ilçesinde fidye için kaçırdıkları Suriyeli çocuğu öldürdüler

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde, fidye için kaçırılan sekiz yaşındaki Suriyeli çocuk boğularak öldürüldü.

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi’nde fidye için kaçırıldığı iddia edilen sekiz yaşındaki  Soraç Muslem’in cesedi  bir evde el ve ayakları bağlanmış olarak battaniyeye sarılı halde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesine yerleşerek burada tarım işçilerine elçilik yaparak geçimini sürdüren Şahin Muslem'in 8 yaşındaki oğlu Soraç Muslem, 2 Şubat tarihinde evlerinin yakınındaki bakkala alış veriş için gittiği sırada kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.

Daha sonra çocuğu kaçıran kişiler, baba Şahin Muslem'i telefonla arayarak çocuğuna karşılık 100 bin lira fidye istedi. Fidyecilere telefondan parayı hazırlayacağını belirten baba Şahin Muslem, daha sonra durumu polise bildirdi.

Fidyecilerin yakalanması ve çocuğun bulunması için çalışma başlatan Mersin polisi, dün sabah saatlerinde kaçırılan Soraç Muslem'in cesedini aynı mahalledeki boş bir evde el ve ayakları bağlanmış olarak battaniyeye sarılı halde buldu. Yapılan ilk incelemede çocuğun boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, telefonun ses kayıtlarından faillerin kimliğini tespit ederek operasyon düzenledi. Operasyonda, M.T. ve M.A. adlı kişiler, Kobani'ye kaçma hazırlığındayken Tarsus’ta yakalandılar.

Mersin Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlıların yapılan ilk sorgularında suçlarını itiraf ettikleri belirtilirken,  polisin olayla ilgili soruşturmasının da sürdüğü bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.