Mersin'in Anamur ilçesinde kurbağa toplayıcılarına 81 bin TL ceza foto

Mersin'in Anamur ilçesinde kurbağa toplayıcılarına 81 bin TL ceza foto

Mersin'in Anamur ilçesindeki bir dereden kaçak kurbağa toplayan 2 kişiyi suç üstü yakalayan Jandarma ekipleri, 'doğal yaşamdaki biyolojik çeşitliliği tahrip etme' eyleminde bulundukları gerekçesiyle toplam 81 bin 826 lira ceza kesildi.

Anamur'da Sultan Çayı'ndan kaçak kurbağa toplayan 2 kişiyi suç üstü yakalayan  Jandarma ekipleri, doğal yaşamdaki biyolojik çeşitliliği tahrip etme eyleminde bulundukları gerekçesiyle her birine 40 bin 913  TL olmak üzere toplam 81 bin 826 lira ceza kesildi.

Edinilen bilgilere göre, Jandarma ekipleri tarafından yapılan kontrollerde bir araçta 23 kasa canlı kurbağa ele geçirildiği bilgisini alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar VII. Bölge Müdürlüğü yetkilileri olay yerinde incelemelerde bulundu.

T. K. ve O. K. isimli iki şüpheli ifadelerinde,  Sultan Çayından toplamış oldukları kurbağaları Adana İlindeki Balıkçılara satmak için götürdüklerini belirttiler.

Biyokaçakçılık suçu işledikleri belirlenen şüphelilere doğal yaşamdaki biyolojik çeşitliliği tahrip etme eyleminde bulundukları gerekçesiyle ilgili kanun maddeleri çerçevesinde 81 bin 826 lira ceza kesildi.

Operasyonda ele geçirilen ve halen de canlı olan 23 kasaya doldurulmuş olan yaklaşık 3 bin adet  canlı kurbağa,  Jandarma ekipleri tarafından yeniden Sultan Çayına bırakıldı. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler