"Mescid-i Aksa bir mekteptir"

"Mescid-i Aksa bir mekteptir"

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi yaptığı basın açıklamasıyla İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı. Açıklamada, Mescidi Aksa'nın zulmün ve zalimin ne olduğunu öğreten bir mektep olduğu belirtildi.

VAN - Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi öğle namazı çıkışı Hz. Ömer Camii önünde İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısını lanetleyen bir basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını okuyan Gazanfer Güler, İsrail’in bütün insanlığın başına bela olduğunu vurguladı. Güler, "Katil İsrail'in zalim askerleri, 5 Kasım günü bütün dünyanın gözleri önünde, bütün semavi dinlerin kutsal mekanı olan Mescidi Aksa'nın içine, kirli ve necis postallarıyla girip cami mihrabını çiğniyor, cami içersinde gaz bombaları ve plastik mermiler kullanıyor, mukaddes kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'leri yerlere atıyor, adeta camiyi savaş alanına çevirerek işgal ediyor. Mescid-i Aksa içinde ve çevresinde 27 Filistinli yaralanıyor. 1967 yılından beri ilk defa, Katil İsrail'in zalim askerlerinin, Müslümanların ilk kıblesi olan bu kutsal mekan Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu Kıble Mescidi'nin içinde, mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girdiği görülmüştür. İnsanlığın başına bela olan İsrail, bütün dünyanın gözü önünde Kudüs'ü işgal ediyor, Mescid Aksa'yı işgal ediyor. İsrail'in katil askerleri, sahilde oynayan Filistinli çocukları katlediyor, Mescidi Aksa'nın mihrabını pis ve necis postalları ile çiğniyor, Kur'an-ı Kerim'leri yerlere atıyor, İslam dinine ve Müslümanlara hakaret ediyor." dedi.

 

“Mescid-i Aksa, müstekbirlerin düştüğü zilleti de öğretiyor”
Mescid-i Aksa’nın bir mektep olduğunun altını çizen Güler, "Kudüs bize aynı zamanda çivisi çıkmış dünya müstekbirlerinin ve işbirlikçi despotların içine düştüğü zilleti de öğretiyor. Kudüs özelinde Filistin, ödediği bedellerle nasıl bir dünyada yaşadığımızı ve batılı değerlerin iflasını öğretiyor. Bölünmüş İslam dünyasının çaresizliğini öğretiyor. Krallıkların, despotların, şeyhliklerin, despotik rejimlerin ihanetini de öğretiyor. Kudüs sadece bir şehir değil, bir mekteptir Kudüs! Zulmün ve zalimin ne olduğunu öğreten bir mektep. İkiyüzlülerin, alçakların, hainlerin, korkakların kim olduğunu öğreten bir mektep. Ve bugün bu mektebimiz hiç olmadığı kadar işgal altında. Bu gün yaşananlarla, geçmişte yapılanların bir başka boyutu sergileniyor.1994'te El-Halil'de, İbrahim Mescidi'nde yapılan olay burada da tekrarlanıyor. Önce katliam yapıldı, sonrasında çıkan olaylarda cami kapatıldı. Daha sonra cami açıldığında, yarısının Yahudiler için mabede dönüştürüldüğü görüldü. Bu tür gelişmelerle, Mescid-i Aksa'da yapılmak istenenler oldu-bittiye getirilmek isteniyor." şeklinde konuştu.

 

"Dünya şiddet dalgasına sürükleniyor ve bundan en büyük zararı İsrail görecek”
Dünyanın şiddet dalgasına sürüklendiğini ve bu dalgadan en büyük zararını bizzat İsrail vatandaşlarının göreceğini vurgulayan Güler, Müslümanların acilen kendi aralarındaki husumetlere son vermeleri gerektiğini ifade etti.

 

Güler, "Unutmayalım ki, Mescid-i Aksa'ya ve kutsal Kitabımıza karşı yapılan bu saldırılar gerek bölgede, gerekse dünyanın genelinde yeni bir şiddet dalgasına zemin hazırlamaktadır. Böyle bir dalgadan en fazla zarar görecek olanlar, bizzat İsrail vatandaşları olacaktır. Zalim İsrail'in saldırgan yöneticilerine karşı İsrail halkı da, barışın ve huzurun yanında yer almalıdır. Aksi taktirde üretilen bu terör dalgası ile daha büyük bir terör dalgası oluşturulacaktır. Müslümanlar hiçbir terör dalgasına prim vermeyecektir. Bu ister bir örgütten gelsin, ister bir devletten gelsin, buna karşı duracaklardır. İsrail yaptığı bu saldırılarla terörist bir devlet olduğunu bir kez daha tescillemiştir. İzzet sahibi İslam ülkelerini ve bu ülkelerde yaşayan Müslümanları acilen kendi aralarındaki husumetlere son vererek İsrail'e karşı tepkilerini ortaya koymaya ve Mescid-i Aksa'yı sahiplenmeye davet ediyoruz. Aksi taktirde zalim İsrail'in zulmüne ortak olurlar. İsrail'i bir kez daha bu saldırgan politikaları sebebiyle şiddetle, nefretle ve lanetleyerek kınıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler