"Mescid-i Aksa'nın işgali uykularımızı kaçırmalı"

"Mescid-i Aksa'nın işgali uykularımızı kaçırmalı"

​Şanlıurfa'da düzenlenen sabah namazı buluşmaları programında konuşan İttihadul Ulema üyesi Sinan Ünel, Kudüs işgalinin Müslümanlarının uykusunu kaçırması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları ile Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği, her hafta geleneksel hale getirdikleri "Sabah Namazıyla Diriliş" programı kapsamında üye ve gönüllülerini Eyüp Peygamber Camii'nde bir araya getirdi.

Şanlıurfalı gençler her hafta cumartesi günü, sabah namazında, farklı camilerde düzenlenen “Sen Uyan ki Ümmet Uyansın” sloganıyla düzenlenen programlarda bir araya geliyor.

Bu hafta Eyüp Peygamber Camii'nde düzenlenen programa gençlerin yanı sıra HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz, Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet İdem, Gençlik Kolları Başkanı Cumali Taba ve Yakubiye-Der Başkanı Fatih Karakaş da katıldı.

Programda İttihadul Ulema üyesi Sinan Ünel, gençlere Kudüs’ün önemi hakkında kısa bir konuşma yaptı.

İslam Ümmetinin içerinde olduğu zilletten, perişanlıktan, akıtılan kanlardan kurtulabilmesi için, Müslümanların yekvücut olması gerektiğini belirten Ünel, "İttihadı oluşturarak, küfre, zulme karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele vermemiz lazım. Bu gün bizim en büyük gayemiz, hedefimiz Rabbimizi razı etmektir. Bu rıza doğrultusunda bizler, hayatımızda mücadeleyi esas alırız. Kendi nefsimizle, şeytanla ve şeytanlaşmış insanlarla mücadele bizim hayatımızın esasıdır.” dedi.

"İslam önderlerinin uykuları kaçmış, bir daha gülmeyi kendilerine yasak etmişlerdir"

Mescid-i Aksa işgal altındayken rahatlığı aramamamız gerektiğini söyleyen Ünel, “Özellikle bu son günlerde Müslümanların namusu, kalbi olan Kudüs’ümüzün Mescid-i Aksa’mızın bu halde olması, elbette ki uykularımızı kaçırmalı. Bir ümmetin namusu çiğneniyor, ayaklar altına alınıyor ve elinden alınıyorsa, buna rağmen bu ümmet rahat yaşayabiliyorlarsa, hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam edebiliyorlarsa emin olun ki o insanın kendi imanını sorgulaması lazım. Bu imanının, Allah katında geçerli olup olmadığını muhakkak ki irdelemesi, nefsi bir muhasebe etmesi lazımdır. Tarihte Mescid-i Aksa işgal edildiği zaman, aziz İslam önderlerinin uykuları kaçmış, bir daha gülmeyi kendilerine yasak etmiş Selahaddin-i Eyyubi’leri tanırız. Selahaddin-i Eyyubi, Haçlılar tarafından Kudüs işgal edildiği zaman, bir daha Kudüs özgürlüğe kavuşuncaya kadar, Mescid-i Aksa özgürlüğe kavuşuncaya kadar kendisine gülmeyi haram kılmıştır. Bu anlayış, bu dirayet, bu fedakârlık Selahaddin-i Eyyubi’nin Kudüs’ü tekrar işgalcilerden kurtarmasına, Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşmasına vesile olmuştur.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.