Mescid-i Aksa'ya yapılan her saldırı tüm İslam âlemine yapılmış bir saldırıdır

Mescid-i Aksa'ya yapılan her saldırı tüm İslam âlemine yapılmış bir saldırıdır

Minber-i Aksa Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasında Siyonistlerin geçtiğimiz gün Mescid-i Aksa'nın bir kapısına zincir vurduğu hatırlatılarak, "Mübarek mekâna yapılan her saldırı tüm İslam âlemine yapılmış bir saldırıdır." denildi.

Uluslararası Minber-i Aksa Derneği son günlerde Kudüs’te yaşananlara dikkat çekmek ve Kudüs’ün yalnız olmadığını ifade etmek için bir basın açıklaması düzenledi.

Cuma namazı sonrasında Fatih Camii'nde düzenlenen basın açıklamasını, Uluslararası Minber-i Aksa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Cahit Dinç okudu.

Siyonist rejimin Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerine yaptığı sinsi planları ifşa etmek ve tüm bunlara dur demek için toplandıklarını belirten Dinç, "Herkes bilmelidir ki bugün Kudüs’te yaşanan Rahmet Kapısı olayları sadece bir demir kapıya vurulan zincirden ibaret değildir. Siyonist israilin, Mescid-i Aksâ’yı ele geçirmek için sinsice yürüttüğü ve tüm dünyadan gizlemeye çalıştığı planın bir parçasıdır." dedi.

Dinç, "Rahmet Kapısı, sadece Mescid-i Aksâ’nın kapılarından bir kapı değildir. Burası içerisinde binaların da bulunduğu Mescid-i Aksâ’nın en önemli mekanlarından birisidir. Geçtiğimiz pazar günü uydurma bahanelerle Mescid-i Aksâ’ya baskın düzenleyen Siyonist israil askerleri bu mekanın kapısına kilit vurmuş ve adeta Mescid-i Aksâ’nın bir parçasını işgal etmeye ve zimmetine geçirmeye çalışmıştır. Her zamanki gibi Mescid-i Aksâ’yı yalnız bırakmayan şerefli Kudüs halkı bu olay karşısında sessiz kalmamış ve vurulan zincirleri kırarak yüreklerimize su serpmiştir." şeklinde konuştu.

"Mübarek mekâna yapılan her saldırı tüm İslam âlemine yapılmış bir saldırıdır"

O gün orada bulunan Kudüslü gençlerin yaşananlara tepki gösterdiklerini hatırlatan Dinç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yediği bu tokadı hazmedemeyen Siyonist İsrail, pazartesi günü burada namaz kılan Müslümanları darp etmiş ve birçoğunu gözaltına almıştır. Geri adım atmamaya kararlı olan ve tüm İslam aleminin namusunu koruyan Kudüs halkı, bu gün hâlâ siyonist israil askerleri ile mücadele ederek Rahmet Kapısında nöbet tutmaktadır. Siyonist israil, Rahmet Kapısına zincir vurarak Müslümanların tepkisini ölçmeyi ve Mescid-i Aksâ’yı mekânsal olarak bölmeyi hedeflemektedir. Ancak siyonist israil bilmelidir ki; tüm Müslümanların kalbi Kudüs’te atmaktadır. Bu mübarek mekâna yapılan her saldırı tüm İslam alemine yapılmış bir saldırıdır."

Dinç, uluslararası kuruluşları ve tüm Birleşmiş Milletler üyesi devletleri konuyu yakından takip etmeye ve yaşananlara karşı seslerini yükseltmeye davet etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler