“Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sonlandıracak bir eylem planı oluşturulmalıdır”

“Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sonlandıracak bir eylem planı oluşturulmalıdır”

Siyonist teröristlerin Mescid-i Aksa ve Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği zulme tepki gösteren Erbakan Vakfı Bitlis Şubesi, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sonlandıracak bir eylem planı oluşturulması gerektiğini vurguladı.

İşgalci Siyonist terör şebekesinin Mescid-i Aksa ve Filistin halkına yönelik saldırılarına tepkiler dinmiyor. Türkiye’nin dört bir yanında tepkiler gelmeye devam ediyor.

Artık pansumanlarla Siyonist terör çetesinin zulmünün durdurulamayacağını belirten Erbakan Vakfı Bitlis Şube Başkanı Ayhan Uslu, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sonlandıracak bir eylem planı oluşturmanın vaktinin geldiğini vurgulayarak, “Ancak bu yaşananları sona erdirecek asıl adımları atacak olanlar İslam ülkelerinin yöneticileri olmalıdır. Söylenmesi gereken söz, zulmün ve işgalin önüne geçecek güç bir an önce ortaya konulmalıdır. İnsanlıktan, insaftan ve vicdandan uzak bu anlayışla bir an önce anladığı dilden konuşulmalıdır. Kendi batıl anlayışları ve inançlarının peşinden kendi hedeflerine ulaşmak için insanlık dışı her faaliyeti gerçekleştiren İsrail'e karşı, hak ve adalet üzere fakat güçlü ve caydırıcı bir duruş sergilenmelidir.” dedi.

Uslu, artık eylem planı için harekete geçilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Türkiye bu konuda derhal harekete geçmeli. İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 Birliği çatısı altında ortak bir hareket planı ortaya koymalıdır. İsrail işgalini sona erdirecek, Gazze ablukasını ortadan kaldıracak, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sonlandıracak bir eylem planı oluşturulmalıdır. Bu eylem planı, pansuman tedbirlerle soruna çare bulanamadığı, İsrail barbarlığının önüne geçilemediği, işgalin sonlandırılamadığı, cinayetlerin önlenemediği gerçeği göz önüne alınarak oluşturulmalıdır. Bu eylem planı, Mavi Marmara katliamından sonra İsrail’le varılan uzlaşmanın İsrail adına hiç bir anlam ifade etmediği gerçeği unutulmayarak oluşturulmalıdır. Bu eylem planı, İsrail’in konuşmaktan anlamadığı, ancak güçten ve yaptırımdan anlayacağı bilinerek oluşturulmalıdır. Bu eylem planı, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davası, ortak meselesi olduğu hakikati ile oluşturulmalıdır.”

Son olarak Uslu, meydanlara inerek bu zulmü kabul etmediklerini göstermenin yanında, İslam ülkelerini yöneten liderlerin Siyonistlere yaptırım uygulamaları gerektiğini ve İsrail’in anladığı dilde tepki gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler