Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için hâlâ bir stratejimiz yok

Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için hâlâ bir stratejimiz yok

Mardin’de düzenlenen konferansta konuşan Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halid Üveysi, “İslam coğrafyası olarak Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için hala bir stratejimiz yok. Bizim en büyük eksiğimiz bu.” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi tarafından “Filistin ve Mescid-i Aksa” konulu konferans düzenlendi. Dernek binasında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halid Üveysi katıldı.

İslam dünyasının Kudüs’e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkması gerektiğini ifade eden Üveysi, Mescid-i Aksa’nın 50 yıldır işgal altında olduğunu belirtti.

Üveysi, “Mescid-i Aksa, Selahaddin Eyyubi’den önce de tam 88 sene işgal altındaydı. Ama bu yıl bütün Müslümanlar için bir ayıp yaşandı. İşgalden sonra ilk defa orada cuma namazı kılınmadı. Şimdi ‘Kabe işgal altında’ desek, Kabe'yi bırakacak mıyız? Kimse bırakmaz. Herkes onu kurtarmaya gidecek. Mescid-i Aksa ile Kâbe arasında büyük bir fark yok. Biz neden Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmıyoruz, neden bir şey yapmıyoruz?” diye sordu.

Mescid-i Aksa’daki işgalin sona ermesi için Müslümanların buna uygun strateji üretmesi gerektiğini kaydeden Üveysi, bunun için atılacak ilk adımın Mescid-i Aksa'nın öneminin Müslümanlara anlatılması olduğunu söyledi. Üveysi, “İslam coğrafyası olarak Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için hâlâ bir stratejimiz yok. Bizim en büyük eksiğimiz bu. Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için bir stratejisinin geliştirilmesi çok önemlidir.” diye konuştu.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.