Mescitleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz

Mescitleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı tarafından Yeni Zelanda’daki cami katliamına ilişkin düzenlenen basın açıklamasında, Müslümanların, yeryüzündeki mescitleri canı pahasına da olsa koruyup imar edeceklerini vurguladı.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı Yeni Zelanda’daki cami katliamına ilişkin Fatih Camii'nde kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını HÜDA PAR İstanbul İl Başkan Yardımcısı Seyfullah Sivi okudu.

Açıklamasına, "Allah’ın mescitleri içinde, Allah’ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? İşte o zalimler yok mu, onların bu mescitlere korka korka girmekten başka hakları yoktur. Bunları yapan o zalimlere, dünyada büyük bir felaket ve mahrumiyet, ahirette de büyük bir azap vardır." (Bakara: 114) ayeti ile başlayan Sivi, "Gün geçmiyor ki, İslam düşmanları İslam’a ve İslam’ın kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kusmasınlar. Ellerine geçen her fırsatta Müslümanlara saldırmayı şiar edinenler en aşağılık bir biçimde İslam’a ve İslami değerlere saldırmaktadır." dedi.

"İslam'a ve onun kutsallarına her türlü saldırıyı gerçekleştirenler bugün yine aynı küstahlıkla Müslümanlara saldırmıştır"

Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar devam ederken Yeni Zelanda'dan gelen haberlerin Müslümanları kahredecek derecede olduğunu söyleyen Sivi, "Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde, cuma namazı esnasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda, onlarca kardeşimiz şehid edildi ve onlarcası da yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren caniler bu katliamı bütün dünyanın gözü önünde sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın ile gerçekleştirdi. Geçmişten günümüze değin İslami değerleri hiçe sayan, İslam'a ve onun kutsallarına her türlü saldırıyı gerçekleştirenler bugün yine aynı küstahlıkla Müslümanlara saldırmıştır." şeklinde konuştu.

Dünya'nın neresinde olursa olsun bu tür saldırıların gerçekleşmesinin en temel sebeplerinden biri idarecilerin İslam düşmanlığı çalışmalarına göz yummalarından kaynaklandığını belirten Sivi, İslam'a ve onun kutsallarına yapılan saldırılar "özgürlük" çerçevesinde değerlendirildiği müddetçe bu tür saldırıların devam edeceğini söyledi.

Sivi, "Mescitlerimize korka korka girmesi gereken zalimler İslam düşmanlığı destekçilerinin verdiği cesaretle ellerindeki otomatik silahlarla mescitlerimize girmiş, en az 49 kardeşimizi şehid etmişlerdir. İslami şiar edinen mazlum ve mustazaf milletler tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır. Geçmişte Silvan'ın Susa köyünde cami yarenlerini şehid edenlerin, Filistin'de El Halil camisine yapılan siyonist saldırının, Afganistan'da katil ABD'nin cami saldırılarının ve Suriye'de katil Esed ile işbirlikçilerinin camilere olan saldırılarının ve yine siyonistlerin Mescidi Aksa'ya her gün yaptıkları çirkefliklerin amaç ve gayesi ne ise bugün Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde katliamı gerçekleştirenlerin amacı da aynıdır." diye konuştu.

"Mescitleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz"

"Son bir fert kalıncaya kadar İslam'a ve O’nun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız " diyen Sivi, "Onlar, İslam'ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar ama buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz: Son bir fert kalıncaya kadar İslam'a ve O’nun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sizin yıkmak için her türlü fırsatı denediğiniz yeryüzündeki mescitleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz. Bu vesileyle Yeni Zelanda'da meydana gelen saldırıda şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyor, başta şehitlerin aileleri olmak üzere tüm İslam Ümmetine taziyelerimizi sunuyoruz." diye belirtti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler