Meslek edinme kursuna katılanlara sertifika verildi

Meslek edinme kursuna katılanlara sertifika verildi

Gaziantep’te meslek edindirme kurslarına katılan 173 kişi, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Gaziantep’in merkez Şahinbey Belediyesi ve İŞKUR tarafından çeşitli dallarda gerçekleştirilen meslek edindirme kurslarından eğitim alıp, mezun olan 173 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Şahinbey Belediyesi ve KOSGEB’in 2018 yılının başında imzaladığı protokol kapsamında yıl boyunca İŞKUR destekli girişimcilik kurslarından eğitimlerini tamamlayacak bin kişiden 173'ü daha eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ihtiyaç duyulan her alanda vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak, belediyecilik deyince sadece yol, kaldırım ve park çalışması aklımıza gelmiyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşımızın da ihtiyaç duyduğu her alanda bizler yanlarında olmaya çalışıyoruz. Biz doğumdan ölüme kadar belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz. Çocuk doğarken başlayan görevimiz vatandaşlarımızın vefat, defin ve taziye işlerine kadar da devam ediyor. ‘Hoş Geldin Bebek’ projesiyle yeni doğan bebekleri evlerinde ziyaret edip, annelerimizi de sağlıklı bir nesil yetişmesi için bilgilendiriyoruz." dedi.

İhtiyaç duyulan her alanda vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını söyleyen Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Belediyemizin gençlik merkezleri ve sosyal tesislerindeki anaokullarında 2 bin 500 yavrumuz eğitim alıyor. Ortaokul öğrencilerimize LGS, lise öğrencilerimize YKS-TYT kursları veriyoruz. Bunun yanında müzik, spor ve meslek edindirme kurslarımız var. Bizler ihtiyaç duyulan her alanda vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Evlilik Okulu kurslarımızda yeni evlenecek olan ve evli çiftlerimize eğitim veriyoruz. Yeni evlenecek çiftlerimize eğitim sonrasında Şahinbey Belediyesi olarak çamaşır makinası, evli çiftlerimize de kahve makinası hediye diyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler