Meslek liseleri hayata dokunuyor

Meslek liseleri hayata dokunuyor

Batman Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ihtiyaç sahibi ailenin evinde tesisat bakım ve onarım çalışmalarına başladılar.

"Meslek Liseleri Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında Batman Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen ihtiyaç sahibi yaşlı bir ailenin evinde tesisat bakım ve onarım çalışmalarına başladılar.

Proje kapsamında evinde çalışma yapılan ihtiyaç sahibi yaşlı aileyi, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, meslek liselerinden sorumlu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdulvahap Hınç ile birlikte ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında okul müdürü ve öğretmenlerden bilgi alan Kurtaran, öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Proje kapsamında başlatılan çalışmalar ile ilgili Kurtaran'a bilgi veren okul müdürü Mehmet Reşit Önlü, "Meslek Liseleri Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor projesi kapsamında öğrencilerimiz, öğretmenleri gözetiminde ihtiyaç sahibi ailemizin evinde ters tavan ve merdiven korkulukları yapıp, su ve elektrik tesisatına da bakım ve onarım çalışmasında bulunacaklar." dedi.

Yapılan ziyaretle ilgili bilgi veren Hınç ise "Hayata geçirilen Meslek Liseleri Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor projesi kapsamında Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin yapacağı çalışmaları yerinde görmek için İl Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte ailemizin evini ziyaret ettik. Bu proje ile amacımız öğrencilerimizin, icra ettikleri mesleğe ve sanata duyarlı tutum ve davranışlara sahip, yardımsever, merhametli; manevi, ahlaki ve kültürel değerlerle bezenmiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Aynı zamanda öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli geçirmeleri ve mesleki becerilerini geliştirmelerini hedeflemekteyiz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler