Mesud Barzani: IŞİD saldırıları Kürdistan’ın bağımsızlığını engellemeye yönelik

Mesud Barzani: IŞİD saldırıları Kürdistan’ın bağımsızlığını engellemeye yönelik

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD saldırılarının Kürdistan’ın bağımsızlığını engellemeye yönelik olduğunu söyledi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumu kararından dönüş olmadığını açıkladı.

Duhok’tan bir grup kanaat önderi ve İslam alimi ile görüşen Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD’in Irak’ın Kürt bölgelerine yönelik saldırılarının Kürdistan’ın bağımsızlığını engellemeye ve tartışmalı bölgeleri peşmerge güçlerinin kontrolünden çıkarmaya yönelik olduğunu söyledi.

IŞİD’in Neyneva ve Selahaddin illerini ele geçirmesinden sonra Kürdistan Bölesi Meclisine bağımsızlık referandumu konusunda çalışma başlatması talimatını veren Barzani, referandumun mecliste kabul edildiğini hatırlattı ve “Kürdistan Bölgesi hükümetinin bu konudaki kararı konusunda hiçbir değişiklik yoktur, hiçbir gelişme de bunu durdurmaya neden olmayacaktır. Kürdistan Bölgesi halkının bu konudaki kararına saygı duyulmalıdır” dedi.

Barzani, IŞİD saldırıları sonrasında Peşmerge güçlerinin kontrolüne geçen tartışmalı bölgelerin durumunun ise buralarda yapılacak referandumla belirleneceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.