Mesud Barzani: İstenirse Kobani'ye ek güç de gönderebiliriz

Mesud Barzani: İstenirse Kobani'ye ek güç de gönderebiliriz

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'nin rızası ve yardımıyla, ABD'nin desteği olmasaydı Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gitmesi mümkün değildi" ifadelerini kullandı

Kürdistan Bölge Yönetimi (KBY) Başkanı Mesut Barzani, Peşmerge Güçleri’nin  Kobani’ye destek için Türkiye'ye geçişiyle ilgili olarak ihtiyaç halinde Kobani’ye daha fazla güç gönderebileceklerini söyledi.

KBY'den yapılan yazılı bir açıklamada, Kobani’ye gidecek peşmerge grubuna başarılar dileyen Barzani’nin KBY halkının  Rojava ve Kürdistan Bölgesi’nde cesurca kendini müdafaa ederek IŞİD’i hezimete uğratmasını gurur verici olarak tanımladığı belitildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“IŞİD saldırılarına uğrayan Kobani’deki  kardeşlerimize yardım etmek ulusal bir görev oldu ancak coğrafi şartlar ve kentin teröristler tarafında kuşatılmasından dolayı doğrudan yardımları ulaştırmak imkânsız haline geldi. Bundan dolayı milletimizin dostlarıyla Kobani’nin düşmanların eline geçmemesi için çabalar sarf ettik”

Türkiye’nin izni ve Amerika’nın yardımı olmadan Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçmesinin  imkânsız olduğunu ifade edilen açıklamada, “Müttefiklerimiz harekete geçerek hava operasyonlarının  yanı sıra ABD savaş uçaklarının Kürdistan Bölgesi’nin yardımlarını kente ulaştırması önemli bir adımıydı. Kobani savaşçıların bu yardımlarla IŞİD’i püskürtmesi de takdire şayandı” denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.