Mesud Barzani Kobani için devrede

Mesud Barzani Kobani için devrede

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin, Kobani için, uluslararası destek konusunda başından beri çalıştığı belirtildi

HEWLÊR- Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Başkanı Umed Hoşnaw, Kürdistan Bölgesi yönetiminin, Kobani’nin savunulması için ciddi çaba sarf ettiğini açıkladı.

Rûdaw TV’ye konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Başkanı Umed Hoşnaw, Kürdistan Bölgesi yönetiminin, özellikle de Başkan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin,  Kobani’nin savunulması için ciddi çaba söyledi.

KDP Grup Başkanı Hoşnaw, Barzani’nin, uluslararası güçler nezdinde bulunduğu girişimlerde, Kobani’nin yardımına koşulması gerektiğini anlattığını sözlerine ekledi.

Hoşnaw, üç yıl önce Mesud Barzani’nin başkanlığında gerçekleşen ve Rojava’nın bütün taraflarını bir araya getiren toplantıdan çıkan Erbil Anlaşması’nı değinerek, Barzani’nin, “Birlik olun, Kürdistan Bölgesi arkanızda durur” cümlesini hatırlattı.

Rojava’ya silah ve güç gönderme konusuna da değinen Hoşnaw, PYD’nin engel oluşturduğunu aktararak, “PYD’sadece güney Kürdistan güçlerine değil, Batı Kürdistan güçlerinin de mücadele etmelerine engel oluyor.”  ifadelerine yer verdi.

Kobani kentine, Peşmerge Güçleri’nin gönderilmesine ilişkin, Mesud Barzani daha önce, “Coğrafi şartlar ve Rojava’daki şartlardan dolayı güç gönderemeyeceklerini” açıklamıştı. (İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.