Mesud Barzani: Kürdistan’ın bağımsızlığı engellenemez

Mesud Barzani: Kürdistan’ın bağımsızlığı engellenemez

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan’ın bağımsızlığını hiçbir şeyin engelleyemeyeceğini söyledi.

France-24 televizyonuna demeç veren Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kürtlerin liderinin kim olacağı değil, Kürdistan’ın bağımsızlığının önemli olduğunu söyledi.

Kürdistan’ın bağımsızlığı yönündeki ezeli hedefin gerçekleştirilmesi için hiçbir çabadan geri durmayacaklarını belirten Barzani, şunları söyledi:

“Bağımsızlık Kürtlerin hakkıdır. Kendi kaderi konusunda karar verecek olan Kürdistan Bölgesi halkıdır. Hiçbir şey onların bu yasal haklarını elde etmesini engellememelidir. Belki bazı değişikliklere razı olabiliriz; ama bağımsızlığa ulaşmak için referandum yapılmasından geri adım atmayız.”

Barzani bağımsızlıkla ilgili referandumun zamanına ilişkin olarak da şunları söyledi.

“Referandumu düzenlemek parlamentonun görevi, bu iş için ne zamanı uygun görürse ona göre karar verir. Biz halkın kendi kaderini belirleme hakkına saygı duyduğumuz içi referandum yapıyoruz. Umarım birileri buna karşı çıkmaz. Hiç kimse bu hakkı bizden alamaz ve Kürtler adına karar veremez.”

Kerkük konusuna da değinen Barzani, “Bize göre Kerkük, Kürdistan Bölgesinin bir parçasıdır. Ama biz bu sorunun anayasanın 140. Maddesi çerçevesinde halledilmesini istiyoruz. Kerkük Kürdistan’ın bir parçasıdır ve biz bu konuda tek bir geri adım bile atmayız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.