Mesud Barzani: Rojava seçimleri Kürtlere hizmet etmiyor

Mesud Barzani: Rojava seçimleri Kürtlere hizmet etmiyor

Irak Kürdistanı Başkanlığı Sözcüsü Umid Sabah, Rojava’nın Cizre Kantonunda yapılan seçimlerin Kürtlere hizmet etmediğini açıklayarak, seçimlerin kabul edilir bir durum olmadığını belirti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Umid Sabah Başkanlığın resmi web sitesinde yayımladığı açıklamada, Irak Kürdistanı Başkanı Mesut Barzani’nin Kürtlerin birlik beraberliğine vurgu yaptığını, her zaman Kürtlerin tek cephede birleşmesi için çalıştığı hatırlatılarak, Rojava’da da böyle bir birliğin arzulandığı belirtildi. 

 Sabah Hewlêr’de Rojavalı partiler arasında yapılan anlaşmayı da hatırlatarak, “Hewlêr anlaşmasının amacı da buydu, ancak bir taraf bunu uygulamadı. Daha sonra bir fırsat ve ümit olan Duhok Anlaşması da Rojava’da bütün tarafların Kürt meselesine tek ses olarak hizmet etmesi amacıyla yapıldı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı her zaman Rojava’nın siyasi taraflarını Duhok Anlaşması’nı uygulaması için desteklerken, hep beraber bütün tarafların katılımıyla bir seçimin yapılması için çabaladı.”

 Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Umid Sabah tarafından yapılan yazılı açıklamada Cızire’de yapılan seçimin tek taraflı olduğunun da altı çizilerek,“Cızire yerel seçimleri tek taraflı adım ve Duhok Anlaşması’na aykırıdır. Bu adım ve tek taraflı olarak atılan bütün adımlar Kürt meselesine ve demokrasiye hizmet etmeyecektir ve kabul edilemez” denildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.