Mesud Barzani'den muhalefete: Bağımsızlığa var mısınız?

Mesud Barzani'den muhalefete: Bağımsızlığa var mısınız?

Başkan Barzani’nin, Kürdistan’ın bağımsızlığı için yapılması öngörülen referandum konusunda partilerin görüşlerini alacağı ifade ediliyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, siyasi partilere bağımsızlık için kararlarını soruyor.

Kürdistan Bölgesi’nde bulunan 22 siyasi partinin yöneticileri, bugün başkent Erbil’in Pırmam (Selahaddin) ilçesindeki Başkanlık Ofisi’nde, Barzani tarafından kabul edildi.

Toplantıya Kürdistan Parlamentosu’nda grubu bulunan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) da katıldı.

Rûdaw muhabiri Hevidar Ahmed, toplantıda şu isimlerin de hazır  bulunduğunu bildirdi:

Kürdistan Bölgesi Başkanı Yardımcısı ve KYB Genel Sekreteri 1. Yardımcısı Kosret Resul, Başbakan ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, KYB Politbüro Sekreteri Mele Bahtiyar, Yekgırtu Genel Sekreteri Muhammed Ferec, KDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani ve politbüro üyesi Mahmud Muhammed.

Toplantıda Başkan Barzani’nin, Kürdistan’ın bağımsızlığı için yapılması öngörülen referandum konusunda partilerin görüşlerini alacağı ifade ediliyor.

Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, toplantıda ekonomik kriz ile siyasi krizin de gündeme geleceğini söyledi.

Değişim Hareekti (Goran) 24 Ocak’ta, davet mektubu kendilerine ulaşmadan, İslami Topluluk Partisi (Komel) ise dün, toplantıya katılamayacaklarını duyurmuştu.

Başkan Barzani, 31 Aralık’ta yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, yeni yılda sıkıntıların giderilmesi için gereken bütün adımları atacağını açıklamıştı.

Barzani yeni yılda parlamentoda bulunan partilerin biraraya gelmesini talep ederken, şu önerilerde bulunmuştu:

“Başkanlık krizine bir son verin, ya seçim, ya da bir kişi üzerinde anlaşma sağlasınlar. 2017 yılına kadar başkanlığı o zat üstlensin ben de bu süreçte elimden gelen bütün yardımları sunayım. Veya içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci atlatıncaya kadar bu şekilde devam etmesi için bir ittifak sağlansın. Artık başkanlık meselesini kullanıp halkı yormaya son verilmesini istiyorum.”

Kaynak: Rûdaw

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.