Meteorolojiden 16 il için kar ve yağmur uyarısı

Meteorolojiden 16 il için kar ve yağmur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için yoğun kar ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bolu, Düzce, Antalya, Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl'de yoğun kar ve kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.

Bolu'da yoğun kar yağışına dikkat!

Yarın Bolu çevrelerinde görülecek yağışların kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde Bolu merkezde kuvvetli kar (10-20 cm), yüksek kesimlerinde ise yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Düzce çevrelerindeki kuvvetli kar yağışına dikkat!

Yarın Düzce çevrelerinde görülecek yağışların Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm) olarak meydana geleceği tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Antalya'nın doğu ilçelerindeki çok kuvvetli yağışlara dikkat!

Yarın Antalya'nın Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kahramanmaraş çevrelerindeki kuvvetli sağanak ve kar yağışlarına dikkat!

Yarın Kahramanmaraş çevrelerinde beklenen yağışların çok kuvvetli, yer yer şiddetli sağanak (51-100 kg/m2), kuzey ilçelerinde ise yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hatay çevrelerindeki çok kuvvetli ve şiddetli yağışlara dikkat!

Yarın Hatay çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Adana çevrelerindeki çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağışlara dikkat!

Yarın Adana çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2), doğu ilçelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Osmaniye çevrelerindeki çok kuvvetli ve şiddetli yağışlara dikkat!

Yarın Osmaniye çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların cuma sabah saatlerine kadar çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Adıyaman çevrelerindeki kuvvetli sağanak ve kuzeyinde yoğun kar yağışlarına dikkat!

Yarın Adıyaman çevrelerinde beklenen yağışların çok kuvvetli, yer yer şiddetli sağanak yağış (51-100 kg/m2), kuzey ilçelerinde ise yoğun kar yağışı (20-50 cm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kilis çevrelerindeki kuvvetli sağanak yağışlara dikkat!

Yarın Kilis çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (30-60 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Gaziantep çevrelerindeki çok kuvvetli sağanak yağışlara dikkat!

Yarın Gaziantep çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların cuma sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (50-80 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Malatya çevrelerindeki şiddetli sağanak ve kuzeyinde yoğun kar yağışlarına dikkat!

Malatya çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, yarın öğle saatlerinden cuma öğle saatlerine kadar çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), kuzey ilçelerinde ve yükseklerinde ise tipi şeklinde yoğun kar yağışı (20-50 cm) olarak tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Şanlıurfa çevrelerindeki kuvvetli sağanak ve yağmur şeklindeki yağışlara dikkat!

Yarın Şanlıurfa çevrelerinde beklenen sağanak yağışların cuma öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Elazığ çevrelerindeki kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışlarına dikkat!

Elazığ çevrelerinde beklenen yağışlar, yarın öğle saatlerinden sonra kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (21-75 kg/m2), yükseklerinde ve gece saatlerinden sonra il genelinde tipi şeklinde yoğun kar yağışı (21-50 cm) olarak tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Erzincan çevrelerindeki yoğun kar yağışlarına dikkat!

Yarın Erzincan çevrelerinde beklenen yağışlar, özellikle akşam saatlerinden sonra kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (15-50 cm) olarak tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Tunceli çevrelerindeki yoğun kar yağışlarına dikkat!

Yarın Tunceli çevrelerinde beklenen yağışlar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde yoğun kar (21 cm ve üzeri) olarak tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bingöl çevrelerindeki kuvvetli yağışlara dikkat!

Yarın Bingöl çevrelerinde beklenen yağışlar, cuma öğle saatlerine kadar kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde yoğun kar (21 cm ve üzeri) olarak tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler