Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı

Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinde Edirne, Çanakkale ve İzmir'in Çeşme ilçesi ile gece saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Bolu ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ve Ege Bölgesi'nde etkili olması beklenen kuvvetli (30-60 km/s) lodosun; Marmara'nın güney ve batısı ile Kıyı Ege'de yer yer fırtına şeklinde (60-90 km/s) esmesi bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Bölgesi'nde kuvvetli (30-60 km/s), zamanla kısa süreli fırtına şeklinde (60-90 km/s) esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Çanakkale ve Edirne çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Çeşme çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin batısının çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Bolu ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 6/14

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu -3/10

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 5/15

Adana: Parçalı ve az bulutlu 4/17

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu -2/11

Batman: Parçalı ve az bulutlu -2/11

Van: Parçalı ve az bulutlu -6/3 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler