Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu için "çamur şeklinde yağış" uyarısı

Meteorolojiden Doğu ve Güneydoğu için "çamur şeklinde yağış" uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yarın çamur şeklinde yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmeye göre, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yarın toz taşınımı beklendiği, bu nedenle tedbirli olunması istendi.

Meteorolojiden yapılan uyarıda, "Yarın (cumartesi) Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun olmak üzere toz taşınımı beklendiğinden, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Meteoroloji ayrıca yarın, rüzgarın güney yönlerden İç Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına, Doğu Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar Mevkii) İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması , toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.