Meteorolojiden Güneydoğu için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden Güneydoğu için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Şanılurfa’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kırklareli'nin doğusu, Çanakkale’nin iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Düzce, K. Maraş, Osmaniye, Ordu, Giresun, Trabzon, Hatay, Sivas çevreleri ve Samsun'un iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb. olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.