Meteorolojiden kar ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden kar ve fırtına uyarısı

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya için yoğun kar yağışı; Akdeniz ve Karadeniz'de ise fırtına beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Konya’nın güney ve batı ilçeleri ile Konya Antalya yolunun Toroslar bölümünde kar yağışlarının yer yer yoğun olması bekleniyor.

Yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, zaman zaman kuvvetli rüzgarla tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Denizlerde fırtına uyarısı

Batı Karadeniz’in doğusunda rüzgarın pazar günü ilk saatlerden sabah saatlerine kadar batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğinden başta denizciler olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Batı Akdeniz’in batısı ve açıkları ile Doğu Akdeniz’de rüzgarın pazar günü öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın pazar akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.