Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan değerlendirmede, Karadeniz bölgesinde beklenen sağanak yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Amasya, Erzurum'un kuzey ve doğu kesimleri, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz bölgesinde beklenen sağanak yağışların; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu/24

İzmir: Parçalı ve az bulutlu/26

Adana: Az bulutlu ve açık/32

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu/20

Bolu: Parçalı çok bulutlu ve öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı/18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; İl genelinde kuvvetli, doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor./20

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı/15

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık/28

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.