Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde öğleden sonra kuvvetli yağmur ve sağanak beklendiği için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Ordu, Artvin, Muş çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey kesimlerde bir ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan ve benzeri) dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde doğusu ile Edirne çevrelerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Göller Bölgesi'nde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğusu ve Muş çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Az bulutlu 30°C

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde puslu 18°C

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 27°C

Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu 13°C

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22°C

Muğla: Az bulutlu 24°C

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 17°C

Zonguldak: Parçalı bulutlu 18°C

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.