Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Kıyı Ege ve Isparta'nın güneyinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ile Eskişehir, Ankara ve Konya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yağışla birlikte batı bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise güneyli rüzgarların etkisiyle 3 ila 6 derece artacağı bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm), Kıyı Ege ve Isparta'nın güneyinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (20-75 mm), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Burdur çevreleri ile Balıkesir ve Manisa'nın batı kesimlerinde kuvvetli (20-51 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevrelerinde şiddetli (76-100 mm), İzmir ve Aydın çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 mm), Manisa ve Denizli'nin batısında kuvvetli (20-51 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın, bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı, batısı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölgenin batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya kıyılarında çok kuvvetli ve yerel olarak şiddetli (76-100mm), Isparta ile Burdur'da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Eskişehir çevreleri ile zamanla batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, Orta Karadeniz kıyılarının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı bulutlu 28°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 22°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 27°C

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 17°C

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Avrupa Yakası, öğle saatlerinden itibaren il geneli sağanak yağışlı 21°C

Manisa: Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 20°C

Trabzon: Parçalı bulutlu 25°C

Zonguldak: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 23°C

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.