Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

​Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelerine göre, Yalova, Kocaeli, Sakarya çevrelerinde kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelerine göre, Yalova, Kocaeli, Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak olması bekleniyor.

Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas, Yozgat ve Gümüşhane çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Kıyı Ege ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu ile doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, zamanla Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'da fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Beklenen yağışların; Kıyı Ege ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Kuzey Ege, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'da ise fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuz şartlara (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Çanakkale çevrelerinde ve Balıkesir'in batısında yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli, yer yer fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat), Kuzey Ege'de yer yer fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinin yağmurlu, gece saatlerinde Sivas ve Yozgat çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ; bölgenin kuzeyinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneyinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın ; genellikle güneybatı yönlerden, yarın (pazar) kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; genellikle yağmur ve sağanak Gümüşhane çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın ; Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzeybatı, iç kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte, bölge genelinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Denizlerde hava durumu

Karadeniz'de kuvvetli fırtına, Marmara ve Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar Batı Karadeniz, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'in güney ve güneybatıdan 6 ila 8 yer yer 9 (50-75 yer yer 90 km/sa), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) öğleden sonra batısı, akşam tamamı kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı ile öğleden sonra orta kesimleri, akşam doğusu 3,0 ila 4,0m yer yer 5,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu; Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğleden sonra kuzeybatıdan, akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m akşam 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) akşam güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) öğleden sonra kuzeybatıdan, akşam güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m akşam 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz: Çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa); doğusu 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü: Parçalı bulutlu ve sisli, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, siste zayıf. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.