Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Marmara bölge geneli ve Kıyı Ege ile gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, bugün Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Marmara'dan başlayarak hissedilir derece azalacağı, hafta sonu kuzey, batı ve iç kesimlerde de azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Bugün ise Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Trakya kesimi ile akşam saatlerinden sonra Marmara bölgesi ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların; Marmara bölge geneli ve Kıyı Ege ile gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülkenin kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney yönlerden, Doğu Akdeniz ve güneydoğu kesimler ile Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya kesimi ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarında, öğleden sonra bölgenin batısı ile İstanbul çevrelerinde, akşam saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Ege: Çok bulutlu, Kıyı Ege ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

İç Anadolu: Parçalı, batı ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde batısı ile Nevşehir ve Niğde çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı 7/8

Ankara: Çok bulutlu, akşam karla karışık yağmurlu 4/14

İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı 12/13

Adana: Çok bulutlu, gece sağanak yağışlı 6/19

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu -2/10

Batman: Parçalı ve az bulutlu -1/11

Van: Parçalı ve az bulutlu -7/5  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.